Selkirk Rex vs. Selkirk Straight?

Share

Text skriven av Anna Carlsson www.meduselds.se

VAD är skillnaden på en Selkirk Rex & en Selkirk Straight?

Det är bara lockarna som är skillnaden, en Selkirk Rex är lockig – och en Selkirk Straight är rakhårig, men i övrigt är de likadana. Båda har det härliga sättet & den underbara kroppen & looken. <3

Kan jag ställa ut min Selkirk Straight?

Tyvärr är rakhåriga Selkirks inte godkända för utställning i något förbund, eftersom det rastypiska draget är den lockiga pälsen.

Det betyder inte att de rakhåriga sellisarna är mindre värda för det, de används ofta i avelsarbetet. Varför man gör det är bland annat för att slippa använda en utparningsras, i slutändan är ju visionen och målet att man ska slippa behöva para ut Selkirk Rex med någon annan ras. Tänk på att en Straight alltid måste paras med en Rex!

Är de lika åtråvärda som sällskapskatter? Ja. Många tror att en Straight är mindre värd eftersom de inte går att ställa ut. Det stämmer inte det heller. Det finns många människor som tycker om utseendet på Selkirk Rex, men ogillar den lockiga pälsen. Helt naturligt föredrar dessa personer då den rakhåriga varianten.

På bilden:
IP Qtcat Curly Titch (SRS c 24) & Tiddlywinks Bianca Castafiore (SRS a 01 21 62 84).

Emma Carlsson

Emma Carlsson

Emma är sedan flera år tillbaka mycket engagerad i rasen & har innan projektet Selkirk Rex-gruppen suttit på flera styrelseposter i en av rasringarna. Sedan 2014 är Emma en registrerad uppfödare i WCF med stamnamnet Emenheim. Korthåren är den variant som ligger henne varmast om hjärtat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *